Saturday, December 25, 2010

OH MY GOSH

hei, ape korang ni duk citer anugerah skrin je ni,,,

u guys know wat?


I MISSED IT... OH no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


tension okey bile kite terlepas, and everybody talked about it..damn!

p/s dahla aku ni memang suke bab2 anugerah ni...=(

Friday, December 24, 2010

STYLE YOUR HIJAB



heheh.. rase nk join contest lak kali ni.. . actually da lame trpandang banner contest ni.. tp pandang2 camtu je la.. tapi arini terpandang sekali lagik kat blog someone...so i think i have to take part la.. haha.. the contest is STYLE YOUR HiJAB..
actually xdekpun pakai hijab berstyle2 ni.. x reti.. pakai shawl pun nak kene banyak kali adjust barula dia okay.. so banyak pakai tudung indon @ ekin, syria and bawal je... ..

contest ni anjuran blog woot woot....
syarat penting nak join :

1) gambar pakai tudung or hijab or shawl ( purdah digalakkan..hee)
p/s TUDUNG BAWAL PON BOLEY ..wuwu
2)make sure tutup aurat ! ( pakai tudung ikot cara islam yer !

3)bile ana cakap tutup aurat means takde nampak rambut,takde nampak lengan,takder sendat2 sangat yer !

so,
here goes the pic :
saya memakai brown hijab...black hijab 2 kawan saya di ukm ni..

kenapa pakai hijab?
itukan perintah ALLAH S.W.T..

so.. disini akan tag 3 peoples
so... that's all

Wednesday, December 8, 2010

cinta agung

you can clik here to see the vid

Ya Allah Engkau Tuhanku
Tiada Tuhan melainkan Engkau
Ya Allah Engkau cinta Agungku
Nabi Muhammad pesuruhMu
Ya Allah Engkau sumber bahagia
Engkau sumber keselamatan
Ya Allah Engkau sumber keamanan
Engkau adalah segalanya
Ya Allah Engkaulah pelindungku
Engkaulah sumber rezekiku
Di waktu sakit Kau sembuhkan
Di waktu lapar Kau beri makan
Ya Allah Engkau cinta Agungku
Cintaku haraplah dibalas
Ya Allah Engkau cinta Agungku
Janganlah cintaku tidak dibalas
Jangan biarkan ku tanpa pimpinan
Pimpinlah aku ke jalan yang benar
Kepada Engkaulah harapanku



p/s- sayu je dengar lagu ni... bolehla korang pergi google2.. tertarik masa tgk cerita mencari jannah kat saluran 106 oasis ='(

Tuesday, December 7, 2010

TIP * 2

hye...
hurm.. sejak 2,3 ari kebelakangan ni, skit memerut je........
x tahan dah.... tapi, ade ubatnyeeeeeeeeeee..

ha... tips pertama yang akan dikongsi pada malam ni , hehe actually bukan la tips pun.. tapi takpela... ok.. biase kalu skit perut , aku dan family akan guna ubat dari turun temurun ni je...
antara korang pun mesti dah gune ubat tradisional ni, kotak die kecik2 comel je.. kaler merah , pas2 ada gambar burung,, burung helang kot kat kotak itu....

ok, nama ubat itu sebenarnya pil CHI-KIT-TECK-AUN.... kalau gi mana-mana, memang kene bawak pil ni, atleast, satu kotak sebagai persediaan la.. tak gitu..??.. ubat ni berkesan untuk cirbir..(cirit -birit)
so, korang yang tak pernah try,tryla.. insyaallah.. elok jadiknye...

ha.. inila ubatnya.. can u see dat eagle ???


ok peeps, bye..

Friday, November 26, 2010

=p

JUST DOING MY HAIR TREATMENT.. @ derricknteam

Monday, November 22, 2010

yeeha,,

hai semua..
i'll be away for about 3-4 days..


will update later ya..



have a nice day people  =)

ekekeke.. :")

Saturday, November 20, 2010

MASALAH *2

haish..
masalah kedua ialah kegemukan.... ='(
macam mana nk kurus ni.. makan tak beringat..

duduk umah lagila sooodappppppp makannyer..
dengan ayam drummet, sausage, mayonise... AIYOKKKKKKKK

Thursday, November 18, 2010

frustrated

Malam-malam cenggini frust jer... bukannyer ape , frust sebab xleh nak bukak pet society.. seharian tau tak bukak..waa sedihnya.. sekarang ni pun masih lagi tunggu pet tu loading... cepatla...huk huk.. x sabar ni... =(

oh.. arini pegi kelantan cz ade kenduri kahwin sedara sebelah mak, 7.30 malam td baru sampai rumah. yang menariknya, kat majlis kahwin tu ada orang nyayi-nyanyi.. best giler suara.. yang nyanyi adalah anak kepada tuan rumah.. diorang buat macam ala-ala dj gitu.. hikhik.. best.. best..

okla.. mau tunggu pet society load dulu.. bubbye..

Wednesday, November 17, 2010

KEGILAAN * 1

petsociety kembali lagi


hehe hye guys..
woah.. sekarang saya dah mula gila balik ngan game facebook ni.. petsociety 2.. yang ade pet yang cute..
sape yang pernah main, die mesti tahu..
best sebenarnya.. tapi agak slow bab-bab nak naik level ni...
bab nak dapat coins pun jenuh pegi visit every friends....

tu yang jadik boring and malas kadang-kadang tuh..
bytheway, dah pernah main dulu, then stopped.
lepastu my sis nk main, saya pun bagila barang-barang pet tu kat die...konon dah betul2 xmo main la tuh.. eksen jer..
tapi tadi dah mintak balik all the gifts.. hehe..
actually rumit kot nak bagi balik.. cz need to send as gift too..

jadiknye memandangkan die malas nk melayan saye..
heheh
die terus bagi email & password untuk facebooknya..
hehe.. heaven... boleh mula balik dengan kegilaan ni..
hehe... wait ya.. untill my pet jadik kaye... hehe.. daa.. =P

okey,, sok akan ke kota bharu... ade kenduri kahwen,,
sedara my mum .. lebih kurang cenggitu la..
..

ok people... bubbye,,,




*** gambar tak brape comey..***

Tuesday, November 16, 2010

selamat hari raya haji.. hihi

selamat hari raya aidiladha people... :)



arini  my family buat korban untuk 4 bahagian... papa,along,angah and me..
this was my 2nd turn.. ekeke..
tadi pergi kampung lerek...tegok lembu disembelih...

 i like... =P

 oh.. hari ni my sista wasnt back home.. beraya de perantauan la katakan.. hehehhe..
berlagak! hihi

Sunday, October 31, 2010

MASALAH *1

i have to stop it rite now ! :(

how to start eh.
hurm..
actually saya salah seorang yang ketagihan nescafe.. ..
but now,
saya perlu ambil langkah berjaga2..need to do dis rite now..

OMG..


Sememangnye dah lama nak google pasal keburukan nescafe dan bagaimana cara untuk saya kawal ketagihan saya ini..

so, baca beberapa komen dari orang ramai,it makes me afraid..
saya tak mau sakit :'( oh please god...

Ya Allah.peliharalah aku dan jauhkanlah aku dari sebarang penyakit2 merbahaya... `AMIN~

I've read these 2 comments, and it opened my eyes.. :'(
sumber dari blog ni yer..
FIRST ~

Kawan saya (dah arwah)...
dari usia muda...
pagi nescafe...2 X..
petang nescafe...2X...
malam nescafe...2X...

depan mata saya...
bangun dari kerusi ...
kaki dia terus patah...tulang dia reput...


SECOND~
Dear Friends,
I'm strongly agreed on these issues because it happens to one of my friend in HSS Integrated Consultant. Beliau sekarang menjalani rawatan dialysis setiap 3 hari. Now its been already 9 years he is suffering with this kidney problem. The doctor yang check dia kata, the main cause is:

1. Breakfast with Nescafe
2. 10am break with Nescafe
3. Lunch with Nescafe ais
4. Minum petang also with Nescafe.
5. Malam supper pun pekena Nescafe.

So, hope for best for those who still love Nescafe

.. jadi sekiranya korang yang jenis ketagih nesc mesti takut kan?
so do i. :"(

frankly speaking these 2 stories shows the real me.. .. pagi petang siang malam mesti dengan nescafe.. ..

moga-moga saya diberi kekuatan untuk berhenti dari minum nescafe,,, kalau bukan secara mendadak.. secara perlahan-lahan..

INSYAALLAH..

Saturday, October 30, 2010

wind

hesh.. sekarang berada di rumah sewa di kampung tiong.. dekat je ngan laut bukak tingkap terus nampak laut,,, best......
tapi.. bila angin kuat.. jadik takut cz dengar bunyik angin tu,,....sangat kuat yer,,
moga tiada apa yang berlaku...

mungkin cz dah masuk waktu tengkujuh.. bulan 11..
pegi keje have to bring umbrella always..

itu je,, huhu

Saturday, October 9, 2010

TERINGIN OKE..

SAYA NAK PAKAI BRACES..   
TAPI...................




Thursday, September 30, 2010

LOVE & FULLSTOP





hehe.. happy 5 years n a month dear.. :)

Friday, September 24, 2010

pity me :(

a friend of mine  lied to me ...
it was so bad when im believe to ur 'sad' story, 
while u got a very2 superb story.


u said that is surprise?
yah..
but too late..
im cheated!

btw,
congrats!



Thursday, September 2, 2010

HoLLLa..

Salam n hai peeps..
sedar tak sedar.. masa pantas bangat belalu kan?
now da pose yang ke 23.. am i rite? huhu

so how persiapan raya? me just so..so s
baju kurung dah siap... kuih dah order.. tp ni sume my mum yang setel.. hehe..
cuma rumah je blum kemas 100 %.. baru je 5%..
tunggula malam raya.. my mum mesti tak tido.. last year me pun tak tido jugak..hihi..

so.. esok p bandor trg cz keje.. rabu baru balik umah lagi...
eee.. cakap pasal keje.. guess wat? dah nak masuk 4 bulan upenye prac kat ci2.. hakhak..
lagi 2 months je.. im waiting...

and then sambung lagi 1 sem.. cz 4 years kan... insyaallah pastu terus grad.. no extend2 x sanggup!
hah.. jgan kate me repeat ke ape...
acc course memang 4 years..
if 3 years.. mesti da join dorang grad few weeks ago ..


so thats all..

Tuesday, August 17, 2010

salam guys... lama gila tak update blog.. huhu.. pemalas memang  camni.. kalau rajen, confirm hari-hari update.

just nak update few things in august..

2/8- happy 56th besday to my papa.. god bless u .. love u always..
14/8-my moyang passed away,,, al-fatihah.
8/8-hehe.. practical dah masuk 3rd months.. 3 months to go.. (-_^)
17/8 - dah seminggu kite pose yerk... alhamdulillah..:)

so ni yang dah berlaku.. yang bakal berlaku plak yer..

**/8- 'our' 5th annvs
28/8 - besday iswara - my youngest bro..

Saturday, July 24, 2010

happy birthday blog s.a.y.a...

haip... how come i forgot besday my blog nih..

huhu.. ni la namanya empunya blog yang tak gheti-gheti nak kasik update blog .... hehe.. malas sungguh..

my blog is 11 months n 1 day old now... yeah..... clap..clap...

HAPPY BESDAY TO MY DEAREST BLOG..

Friday, July 2, 2010

HARI INI

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM....

Huh.. lame giler tak update blog... xder  tenet.. camni la jadinyer... 
now ngah intern kat ST TOH... huh..just so.. so.. nothing special.. tp at least..  tahula cmane keje kat odit firm.. gile tensi.! lagi2 kalau kite TENSI disebabkan environment .. keje xdelah tensi sangat..

so.. itu sahaja..  WASSALAM..


P/S:  8/7 = 2 months olredy.. 4 months 2 go.. :)

Sunday, May 9, 2010

SELAMAT HARI MAMA



MAMA..

 B SAYANG MAMA..

I LOVE U...  .................   INFINITY..

Tuesday, April 27, 2010

Alhamdulillah

alhamdulillah. syukur arini selesai keenam-enam paper.. hoh.. td exam kul 3.30 petang.. em study masa study week aritu je.. dan semalam tak berapa nak study cz x sehat .. pagi tadi pun , baca buku sikit jer mesti pejam mata.. maybe effect dari ubat,, so.. datang awal kat tempat exam,, tak makan ubat pun . ish.. tak berani la nak tanggung risiko. kang dibuatnya xleh bukak mata masa jawab exam??

hem.. exam sem ni macam biasalah.. ade ok ade yang tak ok.. so.. kalau subjek majoring for sure susah.. so.. memang susah la.. tak cukup masa yer.. 3 jam tu tak cukup..

ok.. hem skang pun masih x ok.. tak tahula macamne.. esok malam balik kuala berang.. arap cepat sembuh..
then, setelkan LI.. hurm... hurm..


c.. makan ubat.. mata ni dah ngantuk.. barang pun tak kemas lagi.. Be Strong!

Thursday, April 22, 2010

sivic?

kome2 penah tak nampak sign yang lebih kurang macam peraturan lah kan dalam komuter? ala yang ade gambar bagi seat kat orang xder kaki/cacat, bagi seat kat pregnant woman, oldest,  and etc..etc lah.. penah nampak ke tak? penah ? bagus.. yang tak pernah? xpela nanti kome pi intai yer...
actually nak story la sket pengalaman naik komuter pada rabu=21/4/10.. actually nak pi umah kat sana.. pegi anta barang. yelah cz sem depan tak duk kolej dah.. so.. sesi kosongkan hostel.. so rumate anta sampai komuter..

so.. naik komuter kat ukm.. xdela ramai sangat orang... but stil xder tempat duduk.. dont mind lah.. alahai..panjang la plak nk story... ok.. meh skip sket.. so.. at BTS kot, adela sorang akak ni yang bawa anak.. dua orang pulak tu.. masing-masing kecik lagi . sorang dalam setahun, sorang lagi dalam 2atau 3 tahun.. yang aku sedih and geram  , no one bangun and bagi seat kat akak tu.. hesh.. aku dah mule intai2 golongan yang tidak berperikemanusiaan dalam komuter ni.. and one of them perempuan bertudung labuh yang ala-ala ayu sopan.. eee sorila kak berjilbab.. biasanya orang yang lebih agama dari aku ni should have more mahmudah attitude.. tapi tidak bagi sis ni.. ntah-ntah budak ukm.. lantakla ko.. xpasal-pasal hilang respek aku kat orang macam ni.. point pertama aku tuju kat sis berjilbab labuh ni sebabnya ketara orang islam, melayu penuh adab sopan..  lagipun aku memang taknak sentuh kaum cha ya nun alif .. cz diorang memang selalu pentingkan diri.. susah kot nak jumpa yang tak brape nk pentingkan diri ni..  begitula jua ngan kaum yang lagi satu ituh!.. okeh akak tu selamat bila dapat seat kat stesen berikutnye...

okeh cerita kedua lak. sambungan tau.. hukhuk.. dekat serdang.. naikla 3 orang jejaka yang berpakaian kemeja n kemas la. dah kerje kot. at first.. berdiri la jugak..then lagin kat next stesen, dapat seat.. . ok xpe.. next stesen lagi.. masuk la plak sorang makcik ngan anak lelakinya.. anak die da besarla.. makcik ni bertongkat oke.. masuk-masuk seat takde.. so.. anak lelaki makcik ni macam melilau-lilau la if ade tempat kosong atau ade saper yang sudi nk bangun bagi seat kat mak die.. aku duk perati je kat 3 lelaki yang kononnyer machola 2.... xder sorang pun yang bangun.. at last ader sorang adik kot bangun.. so selamatla makcik 2... tp aku tetap geram ngan 3 malaun 2 (ha.. kan da kene kau). ko dah smart2.. tapi akal xder/sivik xder/ so x guna yer.. memang x guner,, .. memang tak gune.. ini dibuktikan lagi dengan next stesen berikutnya... masukla sorang yang preggy.. hem2.. cam biasa.. aku peratikan akak ni jugak lilau2 cari seat.. see.. mangkuk 3 ekor 2 x bangun-bangun.. eh plezla mangkuk.. korang ni memang xder ati perut la .. malang sape dapat korang ni..  akak ni dapt seat bile sorang perempuan ni bangun.. rasenyer perempuan ni baru bangun kot... haha..tadi tido.. x dapat berbuat bakti....

malaun 3 ekor 2 trun kat kl central, dan akak berjilbab x tahu trun mane.. tp pk positif kat akak berjilbab 2.. ak ni akak2.. ntah adik.. mude la jugak.
maybe die cacat kot.. sakit ke.. tu yang perlukan seat 2.. hehe..

so kesimpulannya.. korang tau tak sivik? aku pun lupe pernah blaja ke tak subjek sivik kat sekolah.. tapi xkan yang da tua bangka pun tak tau.. atleast  kesedaran dalam diri itu adalah penting... =p

Wednesday, April 21, 2010

LATER



maaf ye kengkawan.. saya memang suker tukar-tukar layout saya ni.. hihi

saya nak update sesangat.. tapi i have to find pic 1st.. so that u guys can imagine it clearly........

woohaa.. bahasa omputih berterabur,. maap yer ..


have a very nice and sweetest day and night ya..

LOL,

Monday, April 19, 2010

TAGGED BY LILI LALA

Okeh.. sebelum memulakan sesi tag ni nk berpantun jap.. haha

berleka-leka dimalam hari,
sampai  lupe tanggungjawab si diri
ada masa xnak study,
barulah menyesal di kemudian hari,
sebab x dapat jawab exam dengan senang hati.

hah.. dah tau pantun x sedap.. haippppp.. jangan gelak2 yer..
pantun peringatan untuk diri sendiri ni..
 
okeh okeh meh start ngan tag lak..
tag ni lili lala yang suh buat.. 30 perkara tentang diri saya..
  1. nama penuh rahsia
  2. nama panggilan bie,bibi,nabihah
  3. omo 22.. tp nampak cam da tua..hak2 
  4. study kat ukm.. 
  5. amik course akaun- walaupun giler x minat.. chaiyokk
  6. asal terengganu darul iman
  7. umah kat kuala berang-kat batu bersurat tu..
  8. saya sokmo nak diet , tapi x menjadi sampai sekarang.. hangat-hangat tahi ayam bak kate orang
  9. saya rapat ngan adik bongsu saya-iswara
  10. spm saya very bad- dapat masuk matrik pun alhamdulillah.. syukur
  11. saya anak ke3 dari 6 orang adik beradik
  12. saya suke masak- tapi yang simple2 je..
  13. tidak suke bila my mum suh sidai kain, 
  14. dan saya lebih suka basuh pinggan mangkuk
  15. manja
  16. sensitif
  17. aliran teknik masa sekolah menengah-akaun
  18. sudah berpunya- haha
  19. berkasih sayang di form 5
  20. seorang yang pemalu
  21. boleh jadi peramah bile jumpa orang yang terlalu diam-maksudnya saya tegur dulu la 2.. saya lagi suka tegur n sembang-sembang ngan makcik.
  22. num ni dah cantik.. saya dilahirkan pada 22.2.1988
  23. saya xnak pakai heel yang halus nnt saya berjalan tertonggek-tonggek.. haha.. kalau yang tebal 2 ok kot..
  24. dulu x suke paka tudung ikin 2.. tapi sekarang dah terbalik.. nk gi memana pakai itu je senang
  25. saya juga close to my mum.. 
  26. oh saya dah 3rd year kat ukm skang ni.. hope will graduate on time.
  27. juga akan menjalani LI kt terengganu untuk 1 sem..- oh ples pray 4 me.. takut
  28. saya suke warna hitam , hate yellow
  29. saya seorang yang berpikiran terlalu jauh- jangan salah paham..  contohnye.. bile ader suatu masalah, mulelah saya akan pikir ape akan jadik lpas 2.. bukan pikir yang baik-baik, tapi yang buruk-buruk..
  30. and the last saya suke jawab tag.. bagila lagi.. hahahah.. tenkiu lili
p/s berjaya buat dalam tempoh beberapa minit...

esoklah study =p

E110 = LEMAK BABI?

 tadi beli air kotak mangga.. pastukan tetibalah rajin nk belek ingredients tu.. sekali ternamak e110.. alamak.. camner ni? lagipun baru minggu lepas cik ina cakap pasal supering si favoretku ituh.. apalagi... google itu mesti..
so.. kat sini  atau kat sini cakap x semestinya sumer kod itu ade lemak babi... dan email yang korang terima pasal kod itu mereka kate x benar.. arap2 memang x benar la..

so.. air kotak mango ku dihabiskan..hihi
jangan was-was.. pasti!

Sunday, April 18, 2010

4.8

happy anniversary for 4 years n 8 months

TIPS MENGHALAU ROOMATE YANG ANDA TAK SUKA SECARA BERLAPIK

Sumber dari syok.org (Posted by shareh

Bengang dengan roommate anda? Tak tahu apa nak buat? GEt ready for the payback time...

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 orang bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

hehehe...cubalah... pasti roomate anda berambus secara terhormat...


P/S luckily my roomate okay n baek.. tapi daripada tips ni macam kite pulak yang giler...

Saturday, April 17, 2010

lagho sekejap ye.. study tak abes lagi...

haish.. tensi.. pnat je taip.. da ilang.
okeh.
arini nk cakap saya rindu bangat kat semua my cousins yang kicik2 itu.. semua!
tapi arini rindu lebih kat cousin kicik c maisarah..(bleh plak nk tersalah taip name budak2 ni.. ramai sangat,, confused dah name dorang.. huhu) tp anak sedara eden lom ado loie. haha..

okeh c maisarah ni cute bangat.. putih.. manje lentok2... tp time hangin die memang hangin lah..
sore dak ni lak serak- serak basah... rock plak.. tak padan-padan ngan lentoks dia 2.. dia ader sorang abang.. nama abang die Mohamad Fakhrushy Shakirin .. tapi panggil akir je.. (akir oii.. kakb wat post pasal akir n maisarah ni..)

oke-okeh.. meh nengok gambor jap.. hehe..
ni c maisarah time baby lagik.. kat umah neneknyer..

ni maisarah ngan abangnyer,, akir.. huyyoo.. romantik gitu... so suweet,,

see...
oloh-oloh... nangis yer...

yay.. saye dah merangkak!. tapi ni dulu la yer. sekarang ni sumer dah boleh.. berjalan. berlari.. pegang kucing.. sumer terer..

ohhoo... rindunye kat kamu.. see da besar dah.. dah anak dara dah.. hehe.. aritu duk main mekap mymum..
sebelahnye itu mak die ni.. kitorang adek badek panggil muni@aunty muni


hah.. tu tengok nk men mekap-mekap lak.. haha.. klaka time ni.. dapat baju baru terus mandi n pakai.. pastu perut buncit,.. hehehe.. cam ngandung..kuang2x :)
oh.. lagi satu bile pelat-pelat sebut nama die.. yang dengar yah.. yah ...je. .. yela.. maisarah kan... hehe.. terus panggil budak ni gayah je.. sonang...


hoh.. notty.
budak kicik ni plak abangnye si maisarah ni... akir tu lah.. dulu duk ngan kitorang sokojap.. mase arwah adik2 kembar akir ni sakit..*Al-Fatihah*

so skang ni dah besorlah.. darjah 2 kot.. slalu nampak lappy mesti nak men game je.. tak thu men wat-wat tahu men jerk.. hehe budak ni dulu takut kat papa, ayoh sayelah.. pantang nampak pasti menjerit.. kahkahkah.. skarang dah gud dah.. baik jer....




=










okeh.. sekian..


p/s sepupu ramai sangat.. hampir-hampir tersasul.. maisarah .. tadik nk taip sofea la.. humaira' la.... uish..



Friday, April 16, 2010

FIRST TIME


TAG


:





3O perkara tentang diri saya?



:)

hehe... next time ye lili lala..
by the way.. tenqs..
will do it later..
xoxo

menyesal kemudian tidak berguna

hem.. pagi tadi exam human resources..
rase macam boleh jawab.. tp for sure ade la jugak yang confused.. soalan bapak banyak..100qs..
tapi sini nak cakap pasal ketidapuasan hati kat soklan .. :(..

em.. sebenarnya x sure.. eeeeee.. x tau nak cakap camne.. geram pun ade.
okeh.. let say dalam buku kate 42 hari.. tp dalam soalan td cakap 40 hari... nk kate btul ke salah? cz sesetengah lecturer, die boleh kate soklan yang die bt tu betul..tp ni lah yang confused ni.. soklan ni dah la repeated.. dan aku pulak punyerla bengong.. tak terpikir langsung.. napela aku x jawab salah je.. haish.. ni mula la d tak tenang hidup... carry mark lak ciput je..

arghhh.. teensiiiiii
WSEDFGJ?>IUJIUPOU@#$%^&*()

Sunday, April 11, 2010

KENAPA SAYA MESTI BERSIKAP BEGINI

kenapa saya mesti bersikap zalim pada diri saya sendiri?
sungguh. saya sangat kejam. cant keep my promise :(
saya kejam pada diri saya bila saya study.. saya akan bukak blog, melagho baca entry other's blog, bukak facebook.. then.. apa yang aku baca skang ni?
sies subjek perakaunan khusus macam tak masuk langsung ngan pala hotak aku..

( sekejap aku sekejap saye.. lantaklah!)

have a nice n sweetsour day guys.. hahah =P

Saturday, April 10, 2010

cinta

i cinta my new template.. hak2.. 

instead of i love my new template.. 

tq template designer..(scroll till d bottom of this blog.... u will c Tina Chen.. tq  )

hak2 gile menggeletis aku..

bye-bye

see.. i've deleted the song oready lah! haha.. eish.. giler serabut oke.. tuan blog pun serabut.. apatah lagi orang len kan.confirm orang len yang singgah lagi-lagi la serabut.. kan..kan? btul tak? jawab la btul ye... hihi..
kang tak pasal-pasal yang sikit jadi makin siket yang jenguk ni,.. tp ish.. blog ni memang x ramai yang jengu pun.. haha.. neverMIND LAH.. PEACE..


selamat study untuk saya..
exam will begin dis wed(14/4 till 27/4)..
wish me lucks guys,,  hooh.. study malas... luck nak.. x tahu malu!

Tuesday, April 6, 2010

selamat hari lahir



* maaf bila dibuka menggunakan ie.. hancuss jadinye.. :'( *


hepy besday 2 u..
moga,
panjang umur n murah rezeki selalu
moga,
diberi kekuatan untuk menempuhi segala dugaan mendatang
moga,
kejayaan sentiasa bersama
moga,
kebahagiaan sentiasa menjelma...

Sunday, April 4, 2010

TERIMA KASIH- JASAMU DIKENANG :')

huyyoh.. arini dapat award.. dari cik ina .. partner assignment isu sem ni.. haha.. same-same berjuang buat tutorial pembubaran dan esei...... haha.. terima kasehla ina....... xtau la beautiful takat mana tapi takpela.. orang memberi kiter menerima.. .. tak gitu? hehe..
kepada mereka-mereka.. sila ambil award untuk anda.. hehe
  1. along-my sis
  2. kakdi@greenapple-suke dienye blog.. mantap!
  3. kamilah-ex kmkn
  4. nadia-ex smtt
  5. beeha-ukm
  6. puan/sis nadia bayu - blogger yang comel
  7. sape-sape yang singgah.. amik je okey

Wednesday, March 31, 2010

i need you .. :(





i need u..
really need u.. :(



















:



Hehe.. yes! i need u.. sandal crocs yang mcam gbr kat atas ni.. hihi.. cz all my jari kaki da merah2 paka ksut yang btutp kat bwah ni!
ketat kot.... walaupun da size 9 oke.. besar.. ye.. my kaki sangat besar n saye sukar untuk mencari saiz....

kasut kat atas ni pun baru je beli.. .. tp size 9 je.. i need 10 :(
hehe.. but i plan to buy one more , cream maybe..
mybe just like this (ala yang macam hanis zalikha tunjuk kat blog die 2..)..

takpun.. ini pun boleh la..
hehe.. aritu tgk kaler ni pun nice.. but black is much formal.. haha.. then.. black can suit with any kalers.. esp my kurung ..


ok.. daa



p/s : dalam dilema.. mau blik trg @ enggak

Friday, March 26, 2010

LEM PLAK.

Hai guys.. em.. my blog just change 'her' clothes.. but it seems tooooooooooooooo slow to load.. haiyak...

DONT LIKE THIS!

Open your Eyes...

dengarlah... syahdu ..:)

and for the first time me dengar lagu ni.. sungguh .. terus jatuh hati..

by: MAHER ZAIN

Look around yourselves
Can't you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony

Let's start question in ourselves
Isn't this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside..
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you're feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?

Lets start question in ourselves
Isn't this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

When a baby's born
So helpless and weak
And you're watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look quiet we'll see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Open your eyes and hearts and minds
If you just look bright to see the signs
We can't keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Allah..
You created everything
We belong to You
Ya Robb we raise our hands
Forever we thank You..
الحمد الله
Alhamdulillah..

:(

haish..

asignment ade lagi yang blum siap... ,masih on d way...
ples.. ples siapkan cepat..dont waste your time lah!




p/s : tadi pegi singgah blogsumone ..
then terbaca her entry about her mum, passed away for D past 4 years..
haish.. its effectS my emotion .. miss my mum n my daddy..



Tuesday, March 23, 2010

selamat 7 bulan to dearest blog

selamat hari lahir yang ke 7 bulan... moga panjang riwayat idup.. moga tuan kamu rajin nk menggunakan kamu,, n semoga kamu lebih bergaya n mantap ye blog..

hepy besday blog ..


p/s.. my head is not in a good condition.. i think i need some spare parts!

Tuesday, March 16, 2010

terkezut la weh!

hok oloh...

.. ni nape nak terkezut2 neh? nak dijadikan ceritalah.. di suatu petang selasa yang sunyi dan tenang dan aman damai.........

tiba-tiba............
















zasssssssssssssssssssssss................ .. huh.. nampak suatu tangan yang berbulu menyambar sesuatu dari meja aku ni hah... geli!!!!!!!... maunya tak terkejut????

huh. menjerit aku ni ha.. hak hak.. c roomate, syira pun terkejut... keh2..(tapi rasenye c syira tu terkejut cz dengar aku jerit macam orang gile.. hak2.. sori syira.. :P)

tau knape kitorang terkejut?

ade suatu makhluk ciptaan ALLAH.. telah selamat berbuat jahat pada dirikuh ini! tsk! xpe.. xpe... UKM ni memang kaya dengan makhluk itu.. tapi xpela.. ekau dah selamat tibai barang aku.. amik je lah... sedekah deh..

gile btol.. Keeeeeeerrrrrrrrrraaaaaaaaaaa ini... dekat sebulan jugakla kolej zaaba ni aman.. hai.. tibe-tibe mereka ni datang buat onar balik,,..
sakit hati betul..

pas ni confirm x brani dah nk bukak tingkap luas2 waktu pagi...
nant ade lagi yang hulur tangan... takpun dah berdiri tegak atas katil tu ha..
eeeeeee.. tak kuasa la aku...

p/s: intai2 kat bawah ada lagi yang bernasib malang , cz makhluk 2 sambar susu tepung yang pek besar tuh.. yang mahal lak 2.. nespray kot.. xpun fernleaf.. isi plastik tu banyak ag tau....patutla semangat je duk menjilat... makin sihatla 'mereka' lepas ini. kurang asam betull!

hehe.. atleast, me, mereka amik roti yang murah je.. yang baru beli semalam.. tp x sodapp.. hehe.. so amarah tu kurang sketla.. haha.. simpan untuk ari lain lak..

pss: eh jangan korang menanti lak aku letak gambor si kera tu (actually x taula ni monyet ke kera ke ape.. tp mcam kera je.. ).. cz GELI (over.. bukanla geli.. tp ish... x bole la..)

byep :P

Thursday, March 11, 2010

eh.. kamu semua tak boring macam saye ke?

haha.. tajuk bukan main lah boring.. eh kau tak sedar ke bibi (ini panggilan sayela..) berlambak ah assignment kau tak siap tu?

hihi.. hai kamoo kamoo semua.. tak tau la nak taip ape kan.. since dah boring2 td pigi google mende2 yang kretif .. hiks.. saje je la kan nk bersih kan pemandangan..... ok.. meh kite nengok ..



hem.. ni kan ala-ala sofa dan katil kan... macam syok je bile tido kat cini... best..best..


ni sumer da biasa nampak kot..


ni oven n tea maker.. pink..


mesin jahit.. :)


hok olohs... umah dah jadik ape ni???


hihi 2 jela.. sebenarnye ade lagik.. tapi memandangkan kemalasan melanda tahap gaban.. will continues later.. hak.. hak..
have a nice day people..

(~_^)

Saturday, March 6, 2010

u see wat i saw??????



you see what i saw? see... creativity mereka2 tentang makanan kan.. lets da pics talk guys..



ceh.. ala-ala menggerudi gitu cik abang 2..hik2



hah.. ni sayur kailan da jadik ikang..baguus..baguuss.


kretif2x.. nggak bisa ngomong lagik


ini pun sama ('-').. ala2 berendam dalam bath tub ler 2.. :P


oh ini kucing kott..
(kot? ko tak kenal ke apebende tuh? haiyaa)


si roti sosej sudah bertukar menjadi bayi yang masih dibedung!
eh.. atau korang x sama pendapat ngan saya.. ?
saya hanya fikirkan bayi oke..


alamak si epal menjadi katak!


oloh... ala2 la starbuck la pulok


kucing lagik!

hooo... kretif2.. menarik..!


eh ni kaum ape erk?

papan coklat dah berubah jadi bentuk keyboard.. hihi


comey2..


comey2 lagiks


si hello kitty..



oh kebelakangan ni suke melihat kreativiti2 ciptaan manusia ni.. semakin interesting!
disamping itu.. bila kite lihat these kind of pic/image.. bole ilangkan sikit stress ngan assignment2 kan? tp 2 untuk saya lah.. untuk kamu... saya enggak tahu dong.. hehe

ok nanti saye akan kembali bersama entry yang seterusnya,stil about creativity.. tp ni ni utk kind of furnitures & electrical things..

wait ya..


lantak pi la kalo my eng x betul..

haiyakkkkkkk

hei guys...
arini sangat penat oke.. pagi tadi ade midterm exam .. strategik management.. tadi exam start jam 9.15 pagi .. then spatutnye abes 11.15kot.. tp dlam tempoh mase 1 jam.. dah nampak orang2 kuar dr dewan... waa hebatnya... kagum sebentar... bertuahla dier cz mmpunyai daya ingatan yang sanagt baik kan... leh ingat sumer .. kalaulah aku macam 2... hah.. dah2.. bersyukur dengan kurniaan Allah kan.?.. tapi itu kalau kiter lihat pada +ve aspect..

tp macam mane pulak if kiter lihat dari segi -ve aspect? hah.. heheh my mind da senarai bberapa perkara neGatip itu... antaranya ialah...:

1. ade emergency case-terpaksa kuar dewan awal/yakin @tak dengan jawapan.. jawab je = keluar dewan awal
2. ish.. tetibe blur.. mind dah blank.. nothing.. frust!= keluar dewan awal
3. spot soalan- bahaya2.. sangat bahaya..= soalan ditanye tak sama dengan ape yang dibaca.. susah2..(pernah berlaku pada saya..(''.') = keluar dewan awal.. (eh tp kalu jadik kat sayer.. lagi lambat kuar ni.. nak tunggu kene halau br stop menulis.)

hek eleh.. eh apesal plak syae nak pk negatip pasal orang yang berjaya kuar awal ni... diorang dah study semangat2.. suker ati ngko je yerk nk kondem dorang.. ewahhhhhh dasar penjeles..!

tpt soklan not too bad.. boleyla... tp daya ingatan tak brape nak kuat dah.. dah makin tua.. kene usaha lagik..chaiyok2..

ala... asal nk citer mende lain.. terciter mende lain lak.. nk gtau arini penat bangat.. after mid exam td.. trus ader discussion..untuk present minggu 13 neh.. yang menjadi masalahnyer... lecturer sangatla menakutkan... eee macam2 soalan ditanyer...boleh jadi gilak..

then da bt report sket n bahagi2 tugas.. balik..pas2 my lil sis kol plak cakap ada kat bangi... n nk datang ukm.. dr UTEM.. drive... kete sewa lak 2.. aish.. lpas pluang mau tido.. haha.. tp xpela... yang lagi penatnye bile nk bagi direction nak ke kolej zaba ni.. heh.. mencabar kewibawaan btul..(haha.. macamla aku yang drive... ) jumpa sekejap je. then she n her friend trus mau pulang...

eh malam ni kpz ade karnival bob af datang KOT.. kalu ikut kat banner cam2la.. suara bob ni mantap ok..snagt suker suara die.. sejak dr af lagik...


p/s: lupe nk cakap kat atas td.. mid exam sye dah abes.. ade 4 papers.. hihi..
BUBBYE
bubu

Sunday, February 28, 2010

updated !! HERE U GO THE NICEST COOKIES N D CAKES... weeeyuuuuuuuu

hehe.. hi guys.. arini sajer nk wat en3 bout the creative artwork untuk kek.lagipun untuk ilangkan stress cz mid untuk isu sangat susah tuk me yang x brape nk study nih... stress yang ke2 cz too much assignment yang x siap ag.... eh.. dah larik tajuk sket.. hehe.. apela kamoo ni..

then...td g google2.... wow.. terkujat n terpegun jugakla tgk creativity2 orang2 zaman skang ni... huh.. me suke tgk kek2 cantik2 ni.. tp kurang minat/gemar/suker ngan kek yang berkrim yang manis yang amat tuh!

kalau besday kek.. mesti kikis die nyer krim n asingkan lam pinggang(hak2.. ganu mesti ade lebih 'g' kat blakang).. .. n meh nk tunjuk picture2 nih... sangat comel2 n the kiut miut....

:
:
:
updated!


ni sape yang ader minat ala2 typist..


comel

GUCCI?


hem.. nice.. pencinta gadget..


nih yg hari tu..

see..... comelllll sangat kan... untuk budak2 pun boleh.. lagi menggalakkan dorang makan sayur..
ok..lagi gambor...


ok yang ni pun lawa ..siyes.. haha cz ader pengantin mabuk n pengsan.. tp yang x best ader botol wine.. tp kalu malay boleh je kasi adjust sikit.. hihi

yang ni lawa cz kalerful..n ader macam manik2 g2.. nice!.. okeh..
next....

kiut! ade hello kitty.. my sis suke mende alah ni.. kalu die tgk leh gile bayang gamoknyer
...

ni pun ok...

















see... lawa2 kan... yang babies 2 lawak sket... hik2.




tp yang ni bukan kek la rasenye.. tp yang top punyer,, leh gune muker kite.. nice.. sure mesti sayang giler nk makan..




ok... tp yang seterusnye nih xleh bt depan orang ramai.. orang timur x elok la kan...
ni ha...gambornye...
:

:

:

:

:

:

:

:
ni 18 sx ke ape?????

hoih..!! seksi...

ish2.. seeeeeeeeeeee sangat2 kritis n kreatif kan dorang nih...

p/s google byok lgi pic.. tp x larat la nk ltak sumer..